pátek 9. června 2017

XII. Akce Klubu otců 25.-28.5.2017 "Baťa kanál"

XII. Akce Klubu otců 25.-28.5.2017 "Baťa kanál"

aneb: ...dětská smečka po roce opět na lodích v Baťově kanále...

Autor akce: Jiří a David

Zapsal: Jiří a David 


(J) Když jsme s Davidem dávali dohromady plán akcí na r.2017 ani na chvilku jsme nezapochybovali o tom, že jednu z nejkrásnějších akcí loňska na Baťově kanále opět musíme zopakovat a že vůbec nebude vadit, když poplujeme stejnou trasu - tu jsme se rozhodli ale prodloužit na Výklopník - a to jsme ještě netušili, že skončíme dokonce až na Slovensku ve Skalici.

Objednal jsem stejné lodě: "Zappa", "Pohoda", "Viking" a Matěj se rozhodl pro vlastní loď "Ala".
Plán jsme ale postavili ambicióznější. Rozhodli jsme se vyplout už ve čtvrtek a kdo nebude moct, může se přidat v pátek na trase. A dobře jsme udělali!

Čtvrtek:
Sraz je ve Veselí nad Moravou a bez problémů se většina z nás schází, přebíráme lodě a vyplouváme na Vnorovy. Počasí nám přeje, je krásně a teplo. Vnorovy jsou klasika... S velmi příjemnou šéfovou Janou se domlouvám, že nám objedná pizzu na večeři a zařídí snídani i oběd v pátek. Vše klaplo... A tak si večer po večeři a uložení dětí dopřáváme pivínko a pohodu.

Pátek: 
Vstáváme a po dobré snídani vyrážíme s dětmi na "Pohádkovou stezku". Děti i my si ji užíváme a plníme různé úkoly. Během dopoledne přijíždí další naši účastníci a tak po obědě nasedáme na lodě a vyrážíme na nejdelší úsek plavby. Proplouváme přes komory kolem Strážnice a Petrova a v podvečer se vyvazujeme u Výklopníku. Zde jsme loni nebyli...
Zázemí je perfektní... stánek s občerstvením a ochotným personálem, WC i sprchy, dětské hřiště, pohodlné kotviště... Co víc si přát...

Sobota:
Necelou hodinu plavby od nás je Slovensko a Skalica. Není těžké se rozhodnout, pružně změnit plán a umožnit našim dětem i zahraniční výlet :-)
Skalica je perfektní a moc pěkná a je jen škoda, že nemáme více času, zde pobýt. Vyplouváme do Petrova. Plavba jde pěkně a pohodově. V Petrově se rozhodujeme, kam jít na oběd. Rozhodujeme se jít do města do motorestu. Špatné rozhodnutí... Obsluha špatná, jídlo průměrné, vše pomalé. Ale návštěva modro-bílých sklepů (chráněných Unescem) a ochutnávka vína, vše vynahrazuje. Probíhají zde i nějaké krojované slavnosti a tak děti mají o kulturu postaráno.
Kafíčko v plovoucí kavárně v maríně je super...
Zbývá už jen malá přeplavba do Strážnice... Zde je pěkné kotviště, super hřiště pro děti, velmi ochotný personál v občerstvení...
Buki a spol se rozhodují osobně dětem uvařit večeři a výsledek je tuze dobrý - stejně jako atmosféra... Na základě této pozitivní zkušenosti jsme se rozhodli, že budeme dětem na výletech vařit častěji... :-)

Neděle:
Ráno se dozvídáme, že v blízkém Skanzenu je akce pro děti, včetně loutkového divadla, a tak opět pružně měníme plán a vyrážíme tam. Hodně lidí, hodně sluníčka, překvapivě rozlehlá expozice starých roubených domů a pěkná atmosféra. Kulturní vložka podařená :-)

Po krátké plavbě kotvíme na oběd ve Strážnici II a po obědě ve Vnorovech na zmrzlinu. Část posádek vysedá a už jen skalní námořníci plují do Veselí, kde uklidíme lodě a večer vyrážíme směr domov.

Dojmy? Loni to bylo super... Ale letos to byla doslova pecka. Stihli jsme toho 2x více a vše zcela v pohodě... Prostě nádhera...

No a jak jsme se měli? Mrkněte na video :-)





Žádné komentáře:

Okomentovat