pátek 28. října 2016

VIII. Akce Klubu otců 8.- 9.10. 2016 Umělecké tvoření

VIII. Akce Klubu otců,  8.-9.10.2016

"Tajemství" - ruční výroba vánočních dárků pro maminky  

v keramická dílně - Slavonice a Maříž


Autor akce: Jiří          Zpravodajství: Jiří a David

účast: 4 tátové a 5 dětí 

Sobota

(J) Část z nás se setkává už v Telči, kde je zrovna trh tradičních řemesel. Procházíme se po náměstí, prohlížíme si spoustu stánků, dáváme si s dětmi kávu a zákusky v cukrárně a pak pokračujeme směr Slavonice. Taky se nám podařilo koupit několik litrů posledního a kvalitního burčáku. O večerní program tedy máme postaráno :-)

Ve Slavonicích bydlíme v penzionu "Secesní dům", což je stará škola. Ubytování je levné, jednoduché, ale hlavně velmi příjemné. Večer, až děti usnou, si dáváme donesené čepované pivo a burčák a užíváme si příjemný večer. 

Keramická dílna je naprosto perfektní. V praxi to znamená, že si vyberete z polotovarů keramický bílý hrneček, talíř, konvičku nebo třeba půllitr. A pak u velkého stolu s dětmi malujete vodou rozpustnými barvami na keramiku obrázky. Děti to baví hodně, ale kupodivu to tatínky chytlo tak silně, že každý z nás, ať už dítě či táta, namaloval několik kusů. Namalované věci se v dílně nechají, hromadně se vypálí v peci, zabalí a pošlou na uvedenou adresu. Vše funguje perfektně a za týden se radujeme z krásných vypálených keramických dárků. 

Osobně se mi doma podařilo celý program akce zcela utajit a tak se nemůžu dočkat, až na vánoce dostane Peťa i babičky Haničkou osobně namalované věci. Hrnek pro Peťu po tajnu vezu až do Ushuaia v Argentině, kde jsme prožili naše vánoce. Peťa dojetím a radostí uronila slzy a do té doby nepije ranní kávu z jiného hrnku :-)
Musím říct, že když jsem viděl dojatou Peťu a babičky, tak jsem měl fakt dobrý pocit...

Navštěvujeme i kouzelnou vesničku Maříž, kde musí být v létě extra hezky a určitě je to dobrý tip na rodinný výlet.

Neděle 

(J) Po snídani vyrážíme hledat pár kilometrů vzdálenou Zubří farmu. Tu skutečně nacházíme a je to opět parádní zážitek. Zubři jsou obrovští a jsou těsně u plotu obory, takže si je můžeme zblízka prohlédnout. Je to pěkný zážitek pro děti i pro táty... 

Akce byla svolána narychlo a byla krátká. Pokud tam pojedeme příště, tak určitě na delší dobu: nejméně klasicky pá-ne, je to tu fakt dobré.

Teď už nás čeká jen návrat domů, odolání všem pokusům o vyzvědění podrobností o naší akci, tešení se na vánoce... a samozřejmě na další akci... 


Žádné komentáře:

Okomentovat